TEKNOPER Zaman Kontrol ve Güvenlik Sistemleri Tic. Ltd. Şti.
Adres: Perpa Ticaret Merkezi, B Blok Kat : 5 Numara : 110 Şişli / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 210 46 77
Tel: +90 (212) 210 46 78
KURUMSAL HATTIMIZ (FCT): 0 533 968 76 17
Son dönemlerde dünya çapında artan teknoloji ile parmak izi ile oluşturulan teknolojiler kurumların ya da kuruluşların bir numaralı güvenlik aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Son teknolojilerle birlikte karşımıza çıkan parmak izi asansör sistemi yüksek güvenlik önlemi olarak görülmektedir. Parmak izinin her insanda farklı olması ve hiç kimsenin parmak izlerinin birbiriyle uyuşmama durumu böyle bir sistemin oluşması yolunu açmıştır. Parmak izi sistemlerinde genel özellik olarak kişinin parmak izi daha önce ben sisteme kaydedilir ve kişiye ait olan parmak izi daha sonraki giriş ve çıkışlarda kullanılır. Katların çıkarılmasında o kişiden başkasını yetkilendirilmemesinin de önünü açmaktadır.
Hiç kimsenin parmak izinin birbiriyle uyuşmaması sonucu bu sistem asansör sistemleri üzerinde de böyle sistemlerin varlığının önünü açan ve şu anda da kullanımı yaygınlaşmaya başlama yolunda olan parmak izi asansör sistemi daha ileriki zamanlarda çok daha fazla tercih edilecek olan bir sistem gibi gözükmektedir. Parmak izi sisteminin son zamanlarda yaygınlık kullanılması ile birlikte bu tür teknolojilerin önünün açılması olmuştur. Çok minimum fiyatlarla üst düzey güvenlik olmanın da yolunu açmıştır kişilerin parmak izinin tamamen birbirinden farklı olması kimsenin birbiri yerine sisteme girişinin kabul edilmemesi kurumlar için güvenliğe harcanan üst düzey mevlaları kapattığı için çok kurum ve kuruluş tarafından benimsenme durumu artmış olmaktadır. Tüm bu durumlar asansör sistemi üzerinde de etkisini göstermiş durumdadır.
Son zamanlarda kullanımı yaygınlaşmaya başlama yolunda olan parmak izi asansör sistemleri asansörün sadece belirlenen katlara çıkılmasını sağlamaktadır. Cihaz ile birlikte parmak izinin hiç kimsenin birbirine uymaması sonucu kurumda üst katlara çıkabilme yetkisi olan kişinin haricinde hiç kimsenin çıkamama durumunu sağlamaktadır. Parmak izi asansör sistemlerindeki yetkilendirme cihazları genellikle 3000 adet ya da kişi kayıt hafızasına sahip olmaktadır. Bu cihazların genel özellik olarak mevcut bulunabilen diğer özelliği ise Wifi ile Kablosuz ağlara dalında bilmesidir. Yani herhangi bir data kablosu çekmeye gerek duyulmamaktadır.
İlerleyen teknoloji ile ortaya çıkan parmak izi asansör sistemleri faydaları şu şekilde sıralanabilir.
Dünya çapında kullanılmaya başlayan parmak izi asansör sistemleri için kullanılan cihazlar da özellikler şöyle sıralanabilir.
Dünya çapında kullanımı yaygınlaşmakta olan parmak izi asansör sistemi sayesinde katlara sadece izin verilen kişilerin çıkışı sağlanabilmektedir. Bu sistem parmak izi asansör sistemleri sayesinde parmak izi kat yetkilendirme yapılarak kurumların üst düzey bir güvenliği çok kolay yoldan ulaşılması sağlanmaktadır. Sistemin çalışma şeklini anlatacak olursa farz edelim ki üst düzey bir kurumun üst katında herkesin ulaşılması gereken evraklar var. Bunun için buraya ulaşımı izni verilen 10 kişinin parmak izi asansörün 6. katına kayıt olarak yaptırılır. Altıncı kata bu 10 kişinin haricindeki kişilerin ya da çalışanların çıkılmasına asla izin verilmemektedir. Asansör sadece kayıtlı kişilerin parmak iziyle çıkışı yapmaktadır. Her insanın parmak izi birbirinden farklı olduğu için kimse bir başka kişi yerine kart gibi giriş çıkış yapamayacağı için sistem çok fazla güvenlik mevcut bulundurmaktadır.